Kylppäriyksikkö logo svg
Mikrosementointi Kylpyhuoneen huoltoremontit
050 468 6255

Kylpyhuoneen huoltoremontit

Tarjoamme laadukkaat, pieteetillä tehdyt remontit kylpyhuoneisiin. Saat kauttamme koko urakan mahdollisista asbesti- ja kosteuskartoituksista vesieristykseen ja laatoitukseen sekä kalusteiden asennukseen. Teemme myös pienemmät remontit, kuten silikoni- tai laattasaumojen vaihdot.

Kylppäriyksikkö neuvoo:

KAIKKI MITÄ OLET IKINÄ HALUNNUT TIETÄÄ KYLPYHUONEEN HUOLTOREMONTEISTA

Voiko laattasaumat vaihtaa vesieristettä rikkomatta?

Kyllä voi. Laattasaumojen vaihdossa vanhaa saumaa jyrsitään pois vain muutama milli, eli vain huono pintakerros. Vedeneriste on yli 10mm syvyydessä, joten riskiä vedeneristeen rikkoutumiseen ei ole.

Mustia pilkkuja kylpyhuoneen laattasaumoissa - onko kylpyhuoneeni homeessa?

Yleensä ei. Lähes aina laatan saumoihin kertyneet tahrat tai pilkut ovat vain luonnollisesta kulumisesta johtuvaa. Kun sauma kuluu ja haurastuu ajan myötä, se muuttuu huokoiseksi ja alkaa keräämään likaa, joka hiljalleen aiheuttaa värjäymiä saumoihin.

Silikonisaumat kellertävät tai niissä on mustia pisteitä. Miten saan ne takaisin alkuperäiseen väriin?

Alkuperäisen silikonin väriä ei voi enää palauttaa, kun se on kellastunut tai alkanut keräämään likaa. Tällöin ainoa vaihtoehto on silikonisaumojen uusiminen. Silikoneissa on erilaisia lisäaineita, jotka estävät kellastumista ja homekasvustoa, mutta nämä lisäaineet haihtuvat ajan myötä (yleensä 5-7 vuoden kuluttua). Käyttäjä ja olosuhteet vaikuttavat tähän huomattavasti. Silikonisaumaa ei saa pestessä hangata millään karkealla, muutoin silikonin pinta vaurioituu ja se alkaa keräämään pilkkuja nopeammin. Silikonisaumojen vaihto on varsin nopea ja edullinen toimenpide, joten se kannattaa suorittaa heti, kun saumoissa on havaittavissa värjäymiä tai repsottamista.

Miten ammattilaisen tekemä kylpyhuoneen huoltosiivous eroaa itsetehdystä?

Käytämme ammattikäyttöön tarkoitettuja pesuaineita sekä erilaisia välineitä, joilla pinnoilta saadaan suurin osa pinttymistä ja kalkkikertymistä pois. Käytämme Ph-arvoltaan soveltuvia pesuaineita erilaiselle lialle ja huolehdimme oikeasta työjärjestyksestä, sekä päivitämme osaamistamme koko ajan. Lisäksi samalla pystymme havaitsemaan erilaisia ongelmakohtia, kuten rikkoutuneita tai huonoja laatta- ja silikonisaumoja ja antamaan korjausehdotuksen myös niille.

Kylpyhuoneeni laattojen pinta näyttää surkealta, mutta en halua vaihtaa laatoitusta uuteen. Mitä voidaan tehdä?

Tähän vaihtoehtoja on monia. Usein kylpyhuoneen ilmettä saadaan freesattua yhdistämällä kunnon tehopesu, laattasaumojen uusiminen sekä silikonisaumojen uusiminen. Tähän voidaan lisätä vielä nanopinnoitus, joka muodostaa värittömän, suojaavan kerroksen laattojen ja saumojen pinnoille, estäen niiden kulumista ja likaantumista.

Mikäli halutaan kokonaan uusi ilme, on vaihtoehtoina myös täydellinen kylpyhuoneremontti tai mikrosementtipinnoitus. Mikrosementtipinnoitus voidaan tehdä tietyin edellytyksin vanhan laatan päälle, jolloin säästytään kalliilta ja aikaa vieviltä purkutöiltä. Mikrosementtipinnoituksen yhteydessä on myös mahdollista vaihtaa kylpyhuoneen kalusteet, joten sillä saadaan täysin uusi ilme kylpyhuoneeseen. Mikrosementtipinnoituksille on oma osio alempana.

Onko silikonisaumojen vaihto taloyhtiössä asunnon omistajan vastuulla?

Lähes poikkeuksetta on. Silikonisaumat (ja laattasaumat) luetaan pintarakenteeksi, joka on taloyhtiön vastuunjakotaulukon mukaan osakkeenomistajan vastuulla. Poikkeuksia voi toki olla ja tällöin tämä ilmenee taloyhtiön yhtiöjärjestyksestä. Joskus yhtiökokouksessa tehdään poikkeuspäätös, jolloin taloyhtiö kustantaa kaikkien osakkaiden silikonisaumojen uusimisen. Tämä on järkevää, kun halutaan varmistaa, että kaikkien asuntojen saumat ovat hyvässä kunnossa.

Bideesuihkuni on vuotanut ja tummentanut laattasauman. En saa värjäymää pesemällä pois. Mitä värjäymälle voi tehdä?

Mikäli vuotamista on tapahtunut pitkään, vaihtoehtona on vaihtaa laatansaumat. Laattasaumoja ei kuitenkaan välttämättä tarvitse vaihtaa koko kylpyhuoneeseen, vaan usein voidaan vaihtaa vain pienelle alueelle, kuten suihkunurkkaukseen. Uusi ja vanha sauma saadaan yleensä häivytettyä niin, että selvää rajaa ei tule.

Kysyttävää kylpyhuoneremonteista?
Soita Tonille!
050 468 6255
Kuva refenressityöstä. Puhdas suihkutila

Tilaa kylpyhuoneen huoltoremontti tästä!

Tarjoamme yksinkertaisimmat remonttimme helposti suoraan verkosta. Valitse tästä sopivin remontti, täytä tietosi ja paina "tilaa remontti". Soitamme sopiaksemme remonttipäivän ja kysyäksemme osoitteen ja mahdolliset lisätiedot. Tähti merkitsee pakollista kenttää.

1. ANNA TIETOSI
2. VALITSE TARVITSEMASI PALVELUT
3. ANNA HALUTESSASI LISÄTIETOJA JA HYVÄKSY EHDOT
4. TILAA REMONTTI
Kiitos! Viestisi lähti ja luemme sen pian.
Jokin meni pieleen. Soita 050 468 6255 / Toni ja pyydä remonttitarjous puhelimessa.