Kylppäriyksikkö logo svg
Mikrosementointi Kylpyhuoneen huoltoremontit
050 468 6255

Mikrosementointi ja muut pinnoitukset

Tyylikäs mikrosementti antaa uuden ilmeen kylpyhuoneelle. Se voidaan asentaa usein vanhan pinnoitteen, kuten laatoituksen päälle. Tarjoamme myös muita pinnoitusvaihtoehtoja, kysy niistä rohkeasti lisää!

Kylppäriyksikkö neuvoo:

KAIKKI MITÄ OLET IKINÄ HALUNNUT TIETÄÄ MIKROSEMENTOINNISTA JA PINNOITUKSISTA

Mitä mikrosementti on?

Mikrosementti on yleisnimitys erilaisille sisustuspinnoitteille, jotka koostuvat yleensä akryyli- tai epoksipohjaisen dispersioaineen sekä hienon sementtijauheen seoksesta. Toinen suosittu pinnoitevaihtoehto on hartsipinnoite, jolla saadaan hyvin samankaltaista pintaa kuin mikrosementillä. Lisäksi mikrosementeissä on lukuisia erilaisia lisä- ja sideaineita, joilla parannetaan mm. mikrosementin joustavuutta, kestävyyttä, tarttuvuutta ja kuivumista. Mikrosementtiä värjätään joko väriaineella tai väri on valmiiksi sekoitettuna, esimerkiksi sementtijauheeseen. Mikrosementtejä voidaan värjätä käytännössä mihin sävyyn tahansa. Mikrosementti myös lakataan lopuksi, jolla saadaan vedenpitävyyttä ja kestävyyttä. Mikrosementtiin materiaalina voit tutustua osoitteessa www.sbl.fi

Voiko mikrosementin asentaa vanhan laatan päälle?

Tietyin edellytyksin voi. Yleisesti suositellaan, että kylpyhuoneessa laatan alla olisi maksimissaan 15 vuotta vanha vedeneriste. Lisäksi on varmistuttava, että laatat ovat hyvin kiinni eikä rakenteissa ole kosteutta. Tämä voidaan todeta ammattilaisen suorittamalla pintakosteusmittauksella. Ennen pinnoitusta laatat pitää myös puhdistaa hyvin ja käsitellä niin, että laasti tarttuu kiinni laattaan.

Mihin kaikkialle mikrosementtiä voidaan asentaa?

Mikrosementti on todella monikäyttöinen pinnoite ja sitä voi asentaa melkein minkä tahansa materiaalin päälle. Kylpyhuoneiden lisäksi mikrosementtiä voidaan käyttää keittiöiden välitilassa, keittiötasoissa, takkojen pinnoituksessa, lattiamateriaalina kuivissa tiloissa tai vaikka tehosteseinänä maalin sijasta.  

Voiko mikrosementti haljeta? Minkälaisia pohjatöitä mikrosementti yleisesti vaatii?

Joskus törmää virheelliseen väittämään, että mikrosementissä on paljon halkeiluongelmaa. Todellisuudessa nämä ongelmat eivät johdu mikrosementistä itsestään vaan vääränlaisista pohjatöistä. Mikrosementtiasentajalla täytyy olla hyvä tietotaito, jotta vältytään halkeiluongelmilta. Kylppäriyksiköllä on usean vuoden kokemus mikrosementtipinnoituksista erilaisille pohjille ja olemme tehneet paljon tutkimustyötä löytääksemme oikeanlaisen pohjatyömenetelmät.

Mikrosementti vaatii siis tasaisen ja halkeamattoman pohjan. Mikäli alla oleva materiaali halkeaa, tai esimerkiksi vanha laatta irtoaa pohjastaan, tällöin myös mikrosementti voi haljeta. Kylpyhuoneessa laatat tasoitetaan ennen pinnoitusta soveltuvalla kiinnityslaastilla ja tarvittaessa pohjaa lujitetaan lasikuituverkolla. Samoin suoraan vedeneristeen päälle pinnoitettaessa. Kipsilevyä tai muuta sisäseinää pinnoitettaessa, pohja on oltava lähes yhtä tasainen kuin maalatessakin.

Paljonko mikrosementtipinnoitus maksaa, mistä hinta muodostuu ja kauanko kylpyhuoneen pinnoitus kestää?

Mikrosementin hintaan vaikuttaa moni tekijä, mutta haarukkana voidaan sanoa, että pinnoituksen hinta materiaaleineen on noin 100€-400€/m2. Noin 3-5m2 lattia pinta-alaltaan olevan kylpyhuoneen pinnoitus kaikkine työvaiheineen maksaa keskimäärin 4000€-6000€, sisältäen materiaalit. Työn osuus laskusta on kotitalousvähennyskelpoista.

Esimerkiksi kylpyhuoneessa vanhan laatan päälle pinnoitettaessa, täytyy ennen pinnoitusta tehdä paljon pohjatöitä, jotta pinnoitus onnistuu. Kalusteiden irroituksen jälkeen laatat yleensä puhdistetaan, hiotaan ja tarkastetaan laattojen kiinnitys. Lisäksi poistetaan vanhat silikonisaumat. Vesikalusteiden irroitus vaatii yleensä putkimiehen käynnin.  Ennen pinnoitusta on myös mahdollista hieman korjata esimerkiksi vanhoja kaatovirheitä, mutta rajallisesti. Tämän jälkeen laatat tasoitetaan ja vasta sitten voidaan aloittaa itse pinnoitus.

Kylpyhuoneen pinnoitus kestää yleensä noin 1-2 viikkoa. Kuivien tilojen seinien, lattioiden tai vaikkapa välitilan pinnoitus on yleensä nopeampaa ja kestää keskimäärin noin 3-5 päivää. Kestoon vaikuttaa olosuhteet, kuten lämpötila, ilmankosteus, pohjatöiden määrä ja lukuisat muut tekijät. Kuten kaikessa remontoinnissa, myös mikrosementtipinnoituksissa on hyvä varautua, että työ saattaa kestää arvioitua kauemmin (tai vähemmän)

Kysyttävää mikrosementoinnista?
Soita Tonille!
050 468 6255
Kuva referenssityöstä. Kylpyhuone.

Tilaa mikrosementointi tästä!

Tarjoamme yksinkertaisimmat remonttimme helposti suoraan verkosta. Valitse tästä sopivin remontti, täytä tietosi ja paina "tilaa remontti". Soitamme sopiaksemme remonttipäivän ja kysyäksemme osoitteen ja mahdolliset lisätiedot. Tähti merkitsee pakollista kenttää.

1. ANNA TIETOSI
2. VALITSE TARVITSEMASI PALVELUT
3. KIRJOITA TÄHÄN KOHTEESI TIEDOT JA HYVÄKSY EHDOT
4. TILAA REMONTTI
Kiitos tarjouspyynnöstäsi. Palaamme pian!
Lomakkeen lähettäminen epäonnistui. Nopeiten pääset eteenpäin, kun soitat 050 468 6255 / Toni.